Stadsfiets

Nederland is een echt fietsland. Er zijn zelfs meer fietsen dan inwoners. Van alle verschillende soorten is de stadsfiets nog altijd het meest populaire model. Dat komt doordat dit erg stevige en tegelijkertijd veelzijdige fietsen zijn. Over het algemeen zul je jaren vooruit kunnen wanneer je over een degelijke stadsfiets beschikt.

Verschillende soorten stadsfietsen voor uiteenlopende doeleinden

Zoals gezegd kun je een stadfiets in principe overal voor gebruiken. Dat komt niet in de laatste plaats omdat er tussen verschillende modellen onderling behoorlijk wat verschil zit. Zo zijn er bijvoorbeeld stads-fietsen met en zonder versnellingen. De transportfiets, die een bagagedrager aan de voor- en achterkant heeft, wordt vaak gezien als een soort subcategorie. Dit type deelt namelijk veel eigenschappen met een stadsfiets. Je kunt qua budget ook alle kant op met een stadsfiets. Je hebt voor relatief weinig geld al een betrouwbare stadsfiets die je zonder problemen van A naar B zal brengen. Maar je kunt ook kiezen voor luxere modellen. Die hebben bijvoorbeeld een frame dat licht van gewicht is en meerdere versnellingen. De stadsfiets is er natuurlijk ook als elektrische fiets.

Een betrouwbare stadsfiets is veelzijdig, stevig en robuust uitgevoerd. Daardoor uitermate geschikt voor de dagelijkse boodschappen en als degelijke schoolfiets.

De overeenkomstige eigenschappen van een stad fiets

Een stad-fiets dient in de eerste plaats stevig te zijn en lang mee te gaan. Het is een prima aankoop als het op de verhouding tussen prijs en kwaliteit aankomt. Onderling kan er aardig wat verschil zitten tussen stads-fietsen. Over het algemeen hebben ze een bagagedrager, maar dat is lang niet altijd het geval. Er zijn modellen met en zonder versnellingen. Wel hebben alle stadsfietsen altijd een dichte kettingkast. Daardoor wordt al een groot deel van de stevigheid gegarandeerd. Want een open kettingkast is eigenlijk altijd een zwakke plek. Goede stadsfietsen hebben geïntegreerde lampen. Hierdoor hoef je geen losse set aan te schaffen en heb je altijd licht tot je beschikking. Het frame van een stadsfiets dient uiterst solide te zijn. Tegenwoordig zijn er modellen met een lager gewicht, die hebben vaak een frame van aluminium.

Een stadsfiets om mee naar school te gaan

Stadsfiets

Als je alle eigenschappen van een stad fiets bij elkaar optelt, dan kun je concluderen dat dit een geschikte fiets is voor scholieren. Het zijn namelijk solide exemplaren die tegen een stootje kunnen. Ook springen stadsfietsen er bovenuit wat betrouwbaarheid betreft. Ze zijn onderhoudsarm en zullen je altijd naar je bestemming brengen. Verder is een bagagedrager onmisbaar. Om al deze redenen is een stadsfiets erg geschikt voor naar schoolgaande kinderen.

Voor ouders met jonge kinderen is een stadsfiets erg geschikt

Als je met jonge kinderen op de fiets zit, dan heb je een stevig en betrouwbaar model nodig. Stad-fietsen zijn ideaal om kinderzitjes op te monteren. Vaders en moeders met nog jonge kinderen zullen daarom optimaal gebruik kunnen maken van een stadsfiets. Helemaal omdat op een heel aantal modellen versnellingen zitten. Daardoor kom je met wat meer gewicht op de fiets toch nog makkelijk vooruit. Het frame van een stadfiets zal ook meer dan sterk genoeg zijn om één of twee extra kinderen te dragen.

Meer informatie over kinderzitjes voor op de fiets

In een drukke stad kun je niet zonder fiets

De stad-fiets heeft z’n naam natuurlijk niet voor niets gekregen. Alles wijst erop dat deze fietsen uitermate geschikt zijn voor gebruik in de stad. Dat komt niet in de laatste plaats door de solide constructie. Met een fiets ben je sowieso veel sneller dan met een auto als je door een drukke stad moet navigeren. Bovendien blijf je lekker in beweging en bespaar je op geld op brandstofkosten. Vergeet alleen niet een goed fietsslot bij je je fiets te kopen.