Corona en Fietsen, de regels

| | ,

Wat een jaar! 2020 het klinkt zo lekker het is alleen een getal om zo snel mogelijk weer te vergeten. Het woordenboek is in ieder geval weer goed gevuld met een aantal nieuwe woorden zoals Coronahoester, en laten wij er ook gewoon eentje bij doen de coronafietser.

Fietsen tijdens de slimme lockdown mag, als het echt noodzakelijk is. Die hometrainer is natuurlijk ook wel fijn alleen is het fietsen op een warm zolderkamertje nu ook niet echt gezellig en verfrissend.

1,5 meter afstand houden

Tijdens het fietsen in Nederland is de 1,5 meter afstand houden eigenlijk geen probleem. De meeste fietspaden in Nederland zijn namelijk 2 meter breed. Inhalen kan dus net. Verder zijn de meeste dijken ideale fietsroutes geworden en de kans dat je daar tegenkomt is natuurlijk niet heel groot. Besef je trouwens wel dat een elektrische fiets best breed is.

Basis regels

We hebben een paar handige en slimme basis regels voor je opgeschreven

  • hoofdpijn, keelpijn, verkouden? Blijf dan thuis. Deze symptomen zijn in 95% onschuldig. Stel dat je wel geïnfecteerd bent met Corona dan zou je andere mensen kunnen aansteken, ook op de fiets.
  • Fit blijven! Goed idee en de fiets kan daar zeker mee helpen. Dus kleine boodschapjes pak de fiets. Even het koppie leegmaken op de racefiets top idee, Alleen niet in groepen. Zoek ook de rustige routes op. Er is namelijk ook een voordeel, Er is een stuk minder autoverkeer in Nederland dus veel wegen zijn rustiger dan ooit.
  • Fiets in de buurt, daar zijn ook prachtige routes en je kent de omgeving. Mocht het toch in eens drukker worden dan kun je veel sneller een alternatieve route nemen. Zet je fietsen dus niet achterop de fietsendrager om de Veluwe te gaan verkennen bijvoorbeeld.
  • Neem geen risico’s Dat ene Strava segment ligt er over twee maanden ook nog. Het laatste wat je nu wilt is op de spoedeisende hulp terechtkomen.
  • Probeer je niet vast te houden aan het paaltje met het knopje voor het verkeerslicht. Dat zou een bron kunnen zijn voor virussen.
  • Fiets met een vooruitziende blik. Zie je een tegenligger gezellig met zijn tweetjes naast elkaar fietsen signaleer dan met je fietsbel en wijs je tegenligger eventueel op de anderhalvemeterregel.

Gezond verstand gebruiken

Met de bovenstaande tips kom je al een heel eind. Verder is een stukje aanpassingsvermogen goed. Ga dus bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of wat later in de avond fietsen. Het is dan een stuk rustiger op de fietspaden.

Verder is een goede voorbereiding het halve werk. Een flesje met desinfecterende handrem pas in een zak of je fietstas. Ontsmet je handen dus regelmatig. Bijvoorbeeld na het indrukken van het knopje van het verkeerslicht.

Nu we toch bij dat verkeerslicht zijn, als deze op rood staat en er staan meerdere fietsers voor. Let dan ook op de 1,5 meter afstand regel.

Vorige

Elektrische fiets leasen

Fietsvakantie in eigen land

Volgende