Fietsvakantie

Een fietsvakantie is een mooie manier om de vrij dagen van het jaar optimaal te benutten. Met de fiets ben je in staat om een omgeving op een ongeƫvenaarde manier te verkennen. Bovendien ben je lekker in de buitenlucht en blijf je in beweging. Voor een fietsvakantie hoef je niet per se een avonturier te zijn. Het is ook best mogelijk een luxueuze fietsvakantie te plannen.

Een fietsvakantie is gezond doordat je veel beweegt

Voor de meeste mensen zal de vakantie niet de meest gezonde periode van het jaar zijn. Je doet vaak lekker rustig aan, gaat veel uit eten en je zit waarschijnlijk regelmatig op een terras. Bij een fietsvakantie is dat anders. Want je beweegt juist wel erg veel wanneer je iedere dag met de fiets op pad bent.

In Nederland bewegen de meeste mensen niet genoeg. Daar kun je verandering in brengen door op fietsvakantie te gaan. Dagelijks leg je een heel aantal kilometers af. Een fietsvakantie is de ideale manier om weer helemaal fit te worden.

Kies voor het avontuur en ga op fietsvakantie

Vooraf oefenen kan geen kwaad

Het zou jammer zijn als je jouw vakantie halverwege moet onderbreken of het programma aan moet passen. Dat is het geval wanneer blijkt dat je halverwege toch niet helemaal goed voorbereid bent op je fietsvakantie. Bij het inplannen van de dagelijkse tochten kun je wellicht wat te enthousiast zijn geworden. Je gaat het na een aantal dagen wel merken dat je iedere dag flink aan het fietsen bent. Daarom is het geen gek idee om vanuit huis al een aantal tochten te maken. Je komt dan te weten wat jouw niveau ongeveer is. Bovendien werk je alvast aan je conditie. En daar ga je zeker van profiteren als je op fietsvakantie bent.

Onderschat ook zeker de bergen niet, Nederland is natuurlijk lekker vlak, zodra je wat zuidelijker komt is het gelijk al flink aanpoten op sommige heuveltjes en bergen. Daarbij neem je natuurlijk ook nog wat extra bagage mee.

Het avontuur spreek veel vakantiegangers aan

Een fietsvakantie is niet voor iedereen. Toch is er een grote groep mensen die niet anders willen. Zijn voelen zich aangetrokken tot het avontuur. Van de ene locatie naar de andere fietsen kan best spannend zijn. Zeker wanneer je van tevoren niet zeker weet of je het gaat halen voor het donker wordt.

Het is natuurlijk niet noodzakelijk om jezelf op deze manier uit te dagen. Een ontspannen fietsvakantie is ook best mogelijk. Je kunt alles van tevoren zorgvuldig inplannen. Bovendien weet je dankzij moderne navigatiemogelijkheden altijd waar je heen moet. De kans om te verdwalen is vrij klein als je in het bewoonde gedeelte van de wereld blijft. Bovendien kun je van comfortabel resort naar luxe hotel fietsen. Kortom, er zijn heel wat uiteenlopende soorten van fietsvakanties.

Fietsvakantie in eigen land

Verken je omgeving op een speciale manier

Op de fiets ervaar je alles heel anders dan wanneer je met de auto reist. In de eerste plaats ga je natuurlijk een stuk langzamer. Daardoor heb je de gelegenheid om de omgeving echt goed in je op te nemen. Hoewel je langzamer gaat, krijg je tijdens een fietsvakantie vaak veel meer te zien. Dat komt omdat je veel meer onderweg bent. Bovendien blijven veel mensen die met de auto op vakantie zijn veel op dezelfde plek hangen. Dat is bij een fietsvakantie vaak juist niet de bedoeling.

Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt

Er is natuurlijk nog een voordeel wanneer je met de fiets op pad bent. Je kunt overal namelijk veel makkelijker komen. Kleine en smalle paden zijn met de fiets geen probleem. De auto is vaak en slecht vervoermiddel om de natuur te verkennen. De fiets is dan de gouden middenweg. Want je gaat en stuk sneller dan wanneer je lopend een gebied ontdekt.