Fietsvakantie in Limburg

De provincie Limburg is de enige provincie in Nederland met meer dan genoeg uitdaging voor fietsers en een fietsvakantie. Het prachtige heuvellandschap, de rustig kabbelende beekjes en de lieve dorpjes en steden nodigen absoluut uit om ontdekt te worden op de fiets.

Fietsen in Noord-Limburg

Het noordelijke deel van Limburg is eigenlijk nog vrij vlak een ideaal gebied dus om te fietsen als je geen zin hebt op te klimmen of liever de Nederlandse cols overlaat aan de wielrenners. Het Landschap is echter wel veelzijdig. De prachtige bossen en de uitgestrekte heidevelden welke prachtig paars kleuren in het bloeiseizoen.

Ontdek op de fiets de prachtige landschappen van de Peel of fiets langs de Maas. Noord-Limburg kent twee nationale parken. Daar is net natuurlijk prachtig om te fietsen. De Maasduinen en de Groote Peel.

Twee leuke fietsroutes in Noord-Limburg zijn de Tsaren en Keziersroute welke niet alleen over Nederlands grondgebied gaat maar ook door de Duitse dorpen en steden.

De 39 kilometer lange aspergefietstocht voert u door de Grubbenvorst. Één van de belangrijkste gebieden voor de teelt van het witte goud. In het voorjaar is deze route natuurlijk echt genieten. Want verser krijg je de asperges niet op je bord.

Fietsen in Midden-Limburg

Het is een misvatting dat je alleen maar moet klimmen. De diverse omgeving met uitgestrekte vlakten van de groote peel en het Leudal bieden genoeg uitdaging aan voor hij of zij die liever niet gaat klimmen.

Dankzij de leuke veerpontjes over de Maas wordt je fietsvakantie in Limburg op een gezellige manier onderbroken.

In Midden-Limburg is een uitgebreid netwerk van fietsroutes samengesteld dankzij het handige netwerk van knooppunten. In totaal is er meer dan 1.000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes beschikbaar. Het leuke aan dit netwerk is dat het grensoverschrijdend is. Zo kun je ’s ochtends genieten van “Kaffee met Kuchen” in Duitsland, en ’s middags genieten van een pintje in België op één van de gezellige terrasjes. .

Je kunt in Midden-Limburg onder andere de leuke steden Roermond met het bekende outletcentrum bezoeken en het fietsvriendelijke Weert bezoeken. Dus een fietsvakantie in Limburg is helemaal niet zo’n gek idee.

Fietsen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is het meest uitdagende fietsgebied van Nederland. Niet alleen de recreatieve fiets komt hier goed tot zijn recht ook de sportieve fietser weet Zuid-Limburg te vinden.

Fietsvakantie in Limburg, fietsen door en langs de mooie steden zoals Maastricht.
Fietsen in Limburg

Er zijn prachtige fietsroutes uitgezet in Zuid-Limburg. De drie-grenzen route is één van de leukste. Deze route van 38 kilometer gaat dwars door Limburg, een stukje Duitsland en een stukje België. Vanaf het drielanden punt ontdek je de prachtige grensregio.

Wielrenners gaan natuurlijk voor de klim op de Keutenberg, Kruisberg of de Cauberg of de beroemde beklimming op de Eyserbosweg. Het landschap van Zuid-Limburg is ieder jaar het decor voor de Amstel Gold Race. De enige wielerklassieker van Nederland.

Ontdek je Limburg liever op de Mountainbike? Geen probleem, er zijn in Zuid-Limburg meer dan 450 kilometer aan bewegwijzerde routes over onverharde wegen uitgezet. Deze 18 routes zijn zeer gevarieerd. Waarbij er ook duidelijk onderscheid is gemaakt in de niveaus. De Mountainbike routes zijn dankzij koppelstukken met elkaar verbonden zodat je het volledige Heuvelland op je MTB kunt ontdekken.

Fietvakantie in Limburg

De regio Limburg leent zich dus ideaal voor een fietsvakantie. Er zijn dan ook meer dan genoeg accomodaties in de regio te vinden. Van eenvoudige camping tot luxe bungalowpark en van leuke knusse Bed & Breakfasts tot super de luxe hotels.

Landal heeft alleen al in Limburg zeven vakantieparken ingericht met uitstekende voorzieningen voor fietsers.

In Noord-Limburg is Center Parcs actief met twee parken. Wederom uitermate geschikt als basis voor een fietsvakantie in Limburg.

Alle vakantieparken bieden een fietsverhuur service aan en zijn aangesloten op het netwerk van fietsroutes in Limburg.

Zoek je een knusse B&B of een klein familiair hotel dan ben je ook in Limburg aan het goede adres. Er zijn tientallen leuke en gezellige accommodaties te vinden waarvan de meeste praktische arrangementen aanbieden. Dus voor een fietsvakantie in Limburg is er genoeg te vinden. Waarbij je bij een groot ddeel van de accommodaties je eigen elektrische fiets kunt meenemen en eventueel opladen.

Unieke fietsbelevenissen

Totaal wat anders maar wel leuk om te doen in Grotbiken in de grotten van Valkenburg. Voorzien van een mountainbike, een stevige helm en een goede lamp ontdek je samen met een gids de grotten van valkenburg. Het is echt een unieke belevenis. Je kunt het grot-biken uitstekend combineren met een bezoek aan het stadje Valkenburg.

Verder zijn natuurlijk de steden Maastricht en Roermond leuk om te bezoeken tijdens met de fiets.